Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lilla babának készített babatakaró szettem

2014.09.14

Ahogy megkaptam E-mailben a a fotót a leendő falmatricáról rögtön járni kezdett az agyam,ceruzát,vonalzót ragadtam és elkezdtem szerkeszteni..Ez a feladat beindította az agytekervényeimet.. :)

 

a bagoly, a kismadár és 2-3 virágmotívum volt a visszatérő figura a falmatricában és gondoltam erre építem rá a kollekció minta és színvilágát. 15*15 cm-es figurákkal kellett dolgozni hogy az egyes blokkokba beleférjenek. Minden egyes "darabját" rajzolás után külön kimásoltam kétoldalas ragasztópapírra,majd a kiválasztott anyagokra, végül ezeket aplikáltam a fehér 20*20cm-es blokkokra.

 

Kissé komolyabb fejtörést okozott a kiságy rácsai távolságának a kiszámítás, mivel a megrendelő még nem vette meg a kiságyat mikor ez a kollekció készült, úgyhogy csak egy e-mailben átküldött kép állt a rendelkezésemre és onnan próbáltam "kisakkozni" a rácstávolságokat.

 

Ezek a rácsvédő kikötése miatt fontosak,nem mindegy hogy hová varrom be a kötözőket. Imádtam ezt a munkát mert nagyon jó minőségű finom puplin anyagokat tudtam felhasználni hozzá ami fontos a szép és tartós munka érdekében.

 

A takaró bélésének közepes vastagságú vatelint használtam. A rácsvédő béléséhez mint mindig , itt is vastagabb vatelinnel dolgoztam hogy jobb tartása legyen.. és persze az anyagot a rácsvédőnél keményítettem is a munka megkezdése előtt a jobb tartás érdekében.

 

kislany3.jpg